Körutazás a Keleti Parton

Boston, New York, Philadelphia, Washington
Időtartam: 16 nap/ 14 éjszaka
Utazás: egyénileg
Szállás: 3 csillagos szállodákban
Ellátás: Bed & Breakfast
Minimum létszám: 20 fő

Vízum: kék útlevél: magyar állampolgároknak vízum szükséges
Bordó útlevél: ESTA – elektronikus regisztráció szükséges

Program:
1. nap: Elutazás, megérkezés Bostonba, szállás elfoglalása.
2. nap: A mai napon bejárjuk Bostont, megnézzük a legszebb és leghíresebb nevezetességeket. Egy-egy kép megállunk az Old North Churchnél, az Old State House-nál, majd egy kicsit elidőzünk a Public Gardensben. Délután megállunk Cambridgeben, ahol megnézzük a Harvard egyetemet és a múzeumot.
3. nap: Délelőtt a New England Aquariumba megyünk, majd délután kihajózunk a tengerre bálna nézésre (4 órás program).
4. nap: Június 11. szombat: délelőtt szabadprogram, délután Salem boszorkány túra, utána Salem Witch Museum.
5. nap: Korán reggel indulás Bostonból New Yorkba. Délután megnézzük a Union Square-t, a „Vasaló-házat”, az Empire State Buildinget, majd vásárlunk a Macy’s-ben, akárcsak a helyiek.
6. nap: Délelőtt megnézzük a Madame Tussauds viasz múzeumot, délután idegenvezetős túra a Central Parkban.
7. nap: Délelőtt ellátogatunk a Battery Parkba, ahonnan komppal a Szabadság szoborhoz.
Ebéd javaslat: Liberty View étterem
Délután: Megnézzük az Ellis Island Immigration Múzeumot.
8. nap: Délelőtt ellátogatunk a Hell’s Kitchen bolhapiacra. Ebéd után pedig az NBC stúdiót nézzük meg a Rockefeller Plaza épületében.
9. nap: Reggel elutazás New Yorkból Philadelphiába. Délután teszünk egy sétát a Second Streeten, ahol a Christ Church is található. A templom mellett nyugszik számos történelmi személyiség, mint például Benjamin Franklin és felesége, Deborah. Majd továbbsétálunk a történelmi városrészre, az Efreth’s Alleyra. Ez a város legrégebbi lakónegyede. Továbbsétálunk a Franklin Square-re, ahol a parkban megnézzük az 1838-ban készült Franklin szökőkutat. Majd megnézzük azt a helyet, ahol Benjamin Franklin háza állt egykor.
10. nap: A mai napot az Independence Hallnál kezdjük. Itt írták alá a Függetlenségi Nyilatkozatot és itt található a Liberty Bell, a szabadság szimbóluma. Számos történelmi épület található a környéken Congress Hall, Carpenters’ Hall, Old City Hall, Graff House and the First and Second Banks of the United States. Délután ellátogatunk Philadelphia egyetemi városrészébe, ahol a Pennsylvania Egyetem található. Az itteni diákok által kedvelt üzletekben vásárolhatunk, a környékbeli éttermekben megpihenhetünk.
11. nap: Délelőtt megnézzük a Rittenhouse Square Parkot, ahol csodálatos szökőkutak vannak. A helyiek itt gyűlnek össze. Ez a környék Philadelphia egyik legfelkapottabb része. A Parkból a Philadelphia Museum of Art-ba megyünk, utána szabadprogram. Érdemes körbenézni a múzeum mögötti Fairmount Parkban, ami az Egyesült Államok egyik legnagyobb parkja.
12. nap: Reggel indulás Philadelphiából Washingtonba. Délután a Capitol Hillre megyünk, ahol a Parlament található. Majd elsétálunk a Kongresszus épülethez.
13. nap: Délelőtt buszos városnézés (indulás a Union Station-től). Délután látogatás a National Zoo-ba.
14. nap: Délelőtt a U.S. Botanic Gardensbe megyünk, ahol a Washington emlékmű található. A National Mall Reflecting Pools-t is megnézzük, majd a Lincoln Memorialt, a Thomas Jefferson Emlékművet, a US Capitol-t. Ahogy továbbmegyünk, elérünk a nap fénypontjához, a Fehér Házhoz. Majd délután vásárolgatunk a Union Station gyönyögű épületében.
15. nap: hazautazás
Kérj ajánlatot: info {kukac} tisztaamerika {pont} com

Az ár tartalmazza: a program szerinti transzfereket, valamint a reptéri transzfereket, program szerinti belépőket, 14 éjszaka szállást reggelivel. Külön fizetendő: A repjegy + reptéri illeték és adók, utasbiztosítás, vízumügyintézés, a helyszínen fizetendő borravalók (kb.4-5 USD/utas/nap).