Dallas

A több mint 10 éven át sugárzott kultikus sorozat a Ewing család fényűző, ugyanakkor vidékies életét mutatta be melynek nagy rész Texas állam legnagyobb városában, Dallas-ban és annak környékén játszódott. Remekül ötvözte a nagyvárosi és a vidéki élet legjavát, a hatalmas birtokokat,a rideg irodaházakat és a csillogó estélyeket egyaránt. Túránk során megtapasztalhatja az Egyesült Államok déli államainak jellegzetes hangulatát, belekóstolhat Jockey Ewing életébe, ugyanakkor megismerheti Dallas városának új, dinamikusan fejlődő arcát is.

 

Időtartam: 9 nap / 7 éjszaka
Utazás: egyénileg
Szállás: helyi 2 csillagos belvárosi szállodában
Ellátás: reggeli
Minimum létszám: 15 fő

 

Program:
1. nap – Érkezés Dallasba, transzfer a szállodába, szállás elfoglalása
2. nap – Városnézés: körutazás az Egyesült Államok egyik legnagyobb városában, ahol a felhőkarcolók és a korai 19. századi építészet mellett szemügyre vehetjük a sorozatban megjelenő épületeket is. Azután szabadprogram a Fair Park kulturális központban, az 1936-os dallasi világkiállítás helyszínén.
3. nap – The Sixth Floor Museum: Ismerje meg a múlt század egyik legnagyobb rejtélyének, John F. Kennedy meggyilkolánásak körüllményeit, majd este irány a Mesquite Rodeo, ahol szemtanúja lehet a „déli életérzés” egyik leghíresebb momentumának, a rodeónak. Ez az eredetileg ház körüli tennivalónak számító tevékenység mára igazi szórakoztató műsorrá nőtte ki magát, cowboyokkal, bikákkal és rengeteg izgalommal.
4. nap – Látogatás a Fort Worth Stock Yardban, egy igazi western hangulatú történelmi városrészben. Azután irány a Grand Prairie Lone Star Park, ahol száguldás, patadobogás, szurkolás vár ránk a hamisítatlan texasi lóversenypályán.
5. nap – Southfork Ranch – a Ewing család rezidenciája: Látogassa meg Jockey hálószobáját, és merüljön el a sorozatból származó emlékek között, majd tegyen egy sétát egy igazi farmon, átélve az amerikai vidéki élet szépségeit.
6. nap – az East Texas Oil Museumban az 1930-as években felvirágzó olajkitermeléssel, és az akkori mindennapi élet körülményeivel ismerkedhetünk meg. Este fakultatív vacsora a Reunion Towerben, egy elegáns étteremben csaknem 80 méterrel Dallas városa felett.
7. nap – Vásárlás – Galleria Dallas, North Park Center: tapasztalja meg a nagyvárosi életet és a csillogást Dallas legszínvonalasabb bevásárlóközpontjaiban.
8. nap – Kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre, utazás Budapestre
9. nap – Érkezés Budapestre

 

Kérj ajánlatot:  info {kukac} tisztaamerika {pont} com

Vízum: kék útlevél: magyar állampolgároknak vízum szükséges
bordó útlevél: Esta – elektronikus regisztráció szükséges

Az ár tartalmazza:
A program szerinti transzfereket, valamint a reptéri transzfereket, program szerinti belépőket, 7 éjszaka szállást reggelivel két csillagos belvárosi szállodában.

Külön fizetendő:
A repülőjegy + illeték és adók, utasbiztosítás, vízumügyintézést, a helyszínen fizetendő borravalókat (kb.4-5 USD/utas/nap)
Fakultatív programajánlatok:
– Egy Amerikai Futball meccs megtekintése a Cowboys Stadium-ban, Arlingtonban (belépőjegyek 5000 és 30000 HUF között, a program az aktuális versenynaptár és résztvevők száma szerint alakul)
– Six Flags Hurricane Harbor Water Park – Aquapark Dallas közelében (belépőjegy cca: 6000 HUF)
– Fair Park Dallas – Kulturális központ, múzeumok, kiállítások és koncertek (belépőjegy cca: 5000 HUF)
– Dallas Állatkert (belépőjegy: 2500 HUF)
– Old Red Museum Dallas – Dallas városának története
– Vacsora a Reunion Towerben, egy elegáns étteremben csaknem 80 méterrel Dallas városa felett. (Ár cca: 50.00 USD)