Autós körutazás Kaliforniában

Időtartam: 12 nap / 11 éjszaka
Utazás: egyénileg
Szállás: 10 éjszaka helyi 2 csillagos szállodában, 1 éjszaka helyi 3 csillagos szállodában
Ellátás: reggeli

Kalifornia és a környező területek Nevada és Arizona államban csodálatos és tökéletes helyszín autós túrához. Képzeld el ahogy végig gurulsz a végtelen országutakon, erdők és hegyek között, a sivatag homokján vagy épp friss narancsligetek között, egy nyitott tetejű autóval. Amerika ezen része is megszámlálhatatlan látnivalót, látványosságot, természeti csodát tartogat. Fedezd fel a saját kényed kedved szerint, tölts annyi időt az egyes helyeken amennyit csak szeretnél. Nincs rohanás és időpontok csak te, az autó, az országút és Amerika.

Napról napra


1-4 Nap San Francisco
Pattany fel egy repülőgépre és repülj el San Francisco városában. A reptéren máris megkapod a kiválasztott autódat, hajts a szállodához és készülj fel a város felfedezésére. San Francisco vibráló városában minden lehetséges, nem véletlen, hogy a hippik is még mindig jelen vannak. Annyi látni és tenn való akad a Golden Gate híd által uralt városban, hogy bizony nem könnyű eldönteni, hol is érdemes kezdeni a felfedezést. Itt jövünk mi a képbe. Mi megmutatjuk, hogy érdemes meghódítani a néha kaotikus, mindig dombos, kultúrálisan gazdag, gasztronómialag gyönyörködtető várost.

A második napon résztveszünk San Francisco városnéző túrán 9 megállóval, hajókirándulással egybekötve. Ellátogatunk a hires Sausalitohoz is, valamint olyan nehezen megközelíthető helyekre is mint a Lombard Street, Chinatown vagy a Nob Hill. A túra során bizonyosan beleszeretsz San Franciscoba.
Az öbölben kezdjük a túrát: The Ferry Building, majd sorra vesszük a látnivalókat:
-Chinatown (4 block guided walk)
-Grace Cathedral
-Nob Hill
-The Cable Car Barn Museum
-Lombard Street (guided downhill walk)
-Alamo Square Park (7 sisters)
-Golden Gate Park
-Japanese Tea Garden ($7 entrance fee required)
-DeYoung Museum (high-top tower view)
-Palace of Fine Arts
-The Golden Gate Bridge
-Sausalito (one-hour – – where you will eat lunch)
-Ferry/Bay Cruise (right by Alcatraz)

A harmadik napon ellátogatunk a hires bortermelő vidékre Napa völgybe. Ezen a kiránduláson lehetőséged lesz megkóstolni a premium borászatok termékeit. A túra keretében piknik ebéden veszünk részt (az ebéd külön fizetendő), bort kóstolunk (Cabernet Sauvignons, Cabernet Francs, Pinot Noirs valamint egy száraz habzó bort a legismertebb termelőktől Napa völgyben)., átkelünk a Golden Gate hídon, és 50 perces hajókiránduláson is résztveszünk vissza San Franciscoba.
(A borkóstolás ára külön fizetendő a helyszínen. $5-$10 mindegyik borászatnál, ahol kostolni kívánsz! A legtöbb borászat vásárlás esetén elengedi a borkóstolás árát.)

4-6 Nap Yosemite
San Francisco – Yosemite: 200 miles (300 km.) 4 – 5 óra
Tarts keletre az öblön keresztül a 205-ös számú úton Kalifornia mezőgazdasági központján keresztül. Majd kicsit délre farmokon keresztül a völgy mentén, aztán keleti irányba a 120-as vagy 140-es úton a hegy lábánál majd fel a Sierra Nevada hegységbe Yosemite-ba. A híres Yosemite Nemzeti Park a hegyek között található Óriás Mamut Fenyőkkel, az egyik leggyönyörűbb alpesi völggyel a világon. A több mint ezer méter magas függőleges gránit falakon több tucat vízesés zúdul alá. Yosemite parkban minden a természetről és az aktív kikapcsolódásról szól, merülj el a csodában.
Park belépőjegy a helyszínen fizetendő 10 USD személyenként vagy 20 USD autónként. Vezetett túra ebéddel 92 USD.

6-7 Nap Monterey
Yosemite – Monterey: 200 miles (300 km.) 4 – 5 óra
Fordulj vissza a San Francsico öböl irányába a San Jose és Santa Cruz városán keresztül az oceán partra, a Silicon Völgy szívébe, Amerika technológiai központjába.
Ez számos híresség otthona valamint itt található a Pebble Beach Golfpálya. Camel a híres művésztelep is a közelben található, melynek polgármestere a színész Clint Eastwood. A Fisherman’s Wharf Monterey központjába kihagyhatatlan helyszín az idelátogatók számára. A virágzó halászati iparáról híres kikötőben láthatod ahogy a hajók visszatérnek az oceánról, hogy kirakják az aznapi fogást. Csak keresd a sirályokat. Könnyen eldöntheted, hogy kinek volt a legsikeresebb napja az oceánon.
Sétálj végig a kikötőben egy bögre forró itallal a kezedben, készíts fényképeket a fókákról akik a kikötő csendes sekély vizében tanyáznak, vagy ha él benned a felfedező vegyél részt egy mélytengeri halászaton vagy épp bálna figyelésen.
Látogass el Carmel városába is. Strandja USA legismertebb, legtisztább, és leggyönyörűbb oceánpartjaként van számontartva. Kényeztesd magad azzal is, hogy ellátogatsz Amerika elsőszámú édesség üzletébe.

7-8 Nap San Luis Obispo
Monterey – San Luis Obispo: 143 miles (240 km.) 3 – 8 óra
Haladj tovább az 1-es számú gyorsforgalmi úton, mely végig a parton halad. Ez az a terület ahol a hegyek meredeken tünnek el az oceánban, míg a csúcsuk a felhők között vész el.
Meglátogathatjuk a Hearse Kastélyt vagy épp csak heverészhetünk a tengerparton elefánt fókák társaságában. Farmers Market heti rendszeres esemény a városban. A piacon vásárolgathatunk számos kézműves terméket, élelmiszereket, változatos zöldségeket és gyümölcsöket valamint megkóstolhatjuk a helyi ételkülönlegességeket.
Ne hagyjuk ki a híres rágógumi falat sem. 1960 óta hagyják hátra a látogatók megunt rágógumijukat a falra tapasztva. Ne felejts el te is elhelyezni egyet a sok ezer rágó között.

8-9 Nap Santa Barbara
San Luis Obispo – Santa Barbara: 100 miles (160 km.) 2 óra
Vezess tovább a 101-es úton a Közép-Kaliforniai Borvidéken keresztül. Solvang mellett elhaladva érkezünk Santa Barbara városába, ahol strandok és hírességek otthona vár.
A gazdag és régi időkre visszatekintő történelme mellett, számos izgalmas kikapcsolódási lehetőséget ígér a város. Akik szeretik a vizet és az aktív kikapcsolódást, kipróbálhatják a tengeri kajakozást, és szörfözést, de ha nem vagy gyakorlott sportoló akkor se csüggedj, számos helyen iratkozhatsz fel 1-2 órás intenzív tanfolyamra.
A belvárosban feltétlen sétálj végig a State Street-en, látogass el a La Arcada épületébe, és nézd meg a Szépművészeti Museumot.
A sétányokon számos művész kínálja alkotásait, ahol szinte mindent megtalálunk, a kézzel készített yoyokon keresztül, a távcsövekig, festményekig, fazekas árukig. A művészek persze szívesen csevegnek veled a technikákról, alkotásokról és mindenről, valahogy az emberek errefelé sokkal nyitottabbak. Még ha nem is vásárolsz semmit, bizonyosan életre szóló emlékekkel térsz majd haza. Mikor visszaemlékszel Santa Barbara művész világára; ’Igen, ott égettem meg a kezem üvegfúvás közben”
Solvang egy eredeti dán telepes város, a Santa Ynez Völgyben fekszik. Egyike a legegyedibb városoknak az Egyesült Államokban. Minden dán amit csak el tudunk képzelni; az építészet, az üzletek, az éttermek, az emberek. Látnod kell!

9-12 Nap Los Angeles
Santa Barbara – Los Angeles: 100 miles (160 km.) 2 óra
Csak vezess tovább a 101-es úton, majd rövidesen megérkezel a a metropolisz központjába. A több tucat elkülönülő közösség alkotta város 50 mérföld szélességben terül el az óceán parton. Ez Hollywood, Beverly Hills és a sörf strandok otthona.
Los Angeles az álmok, a divat és a filmek városa. A 21. század kvinteszenciája, olyan látványosságokkal melyeket csak ebben az amerikai városban találhatunk meg. Igen, Los Angeles az amerikai álom gyár. Vegyük alapul az amerikai életérzést, hogy minden lehetséges, adjuk hozzá a hitet, hogy az élet olyan mint a film, adjunk hozzá sok sok napsütést, így igazán újra felfedezheted önmagad és valóban minden lehetséges lesz. Nem számít, hogy hol születtél. Körbeutazhatod a földet, Oscar díjat nyerhetsz és élhetsz a Beverly Hills-en, vagy születhetsz szegény nincstelen osztrák családba egy kis faluba, majd az állam kormányzójává válhatsz.
A tizedik napon városnéző túrán veszünk részt Los Angeles városában.

A kirándulás keretében látni fogod a strandokat és a belvárost, Hollywood városát, a híres Hollywood jelet a hegyen, Beverly Hills, Rodeo Drive, Bel Air, Sunset Strip, és 45 filmsztár otthonát. Az a kirándulás kellemes és izgalmas módja, hogy megszokd a város lüktetését mielőtt saját magad indulnál felfedezésére, ahol minden sarkon filmsztárba ütközhetsz. Látni fogod a híres Santa Monica mólót, a strandot ahol a Baywatch és Million Dollar Baby filmeket forgatták, a Venice Beach híres izom strandját. A belvárosban láthatod az üzleti negyedet, a Lakers otthonát, Olivera Streetet ahol Los Angelest alapították. Hollywoodban ellátogathatsz a Kínai színházhoz, a Hírességek sétányára, a Kodak Színházhoz ami az Oscar új otthona. Éld át a Mulholland Drive forgatagát ahonnan a legszebb kilátás nyílik a városra, nézz szét a Rodeo Drive üzleteiben ahol a hírességek vásárolnak, készítsd el a fényképeid Bel Air-ben a Hollywood feliratnál.
A tizenegyedik és tizenkettedik napon használd ki a városnéző buszokra érvényes jegyeket. Javasoljuk, hogy pattanj fel egy két állomásra, így könnyedén megtervezheted, hogy hol szeretnél jobban körülnézni, hol és mit érdemes vásárolni az angyalok városában.

 

Vízum: kék útlevél: magyar állampolgároknak vízum szükséges
Bordó útlevél: ESTA – elektronikus regisztráció szükséges

 

Kérj ajánlatot: info {kukac} tisztaamerika {pont} com

Az ár tartalmazza: 1 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában reggelivel, 10 éjszaka szállást 2 csillagos szállodában reggelivel, autóbérlést kötelező biztosítással (Ford Focus típusú autó vagy megegyező, külön térítés ellenében nyitható tetejű autó, vagy öszkerékmeghajtású kérhető), második napon városnéző túrát San Franciscoban, Napa völgyében bortúrát a harmadik napon, Los Angeles városnéző túrát a tízedik napon, valamint Los Angeles városában két napig érvényes városnéző-busz jegyet.

Az ár nem tartalmazza: A repülőjegyek és annak illetékei, utasbiztosítás, vízumügyintézés, a helyszínen fizetendő borravalókat (kb.4-5 USD/utas/nap). Az ár az esetlegesen adódó parkolási és útdíjakat valamint az üzemanyag költséget nem tartalmazza.