Autós körutazás a Nyugati Parton

Kalifornia, Nevada, Arizona
Időtartam: 13 nap / 11 éjszaka
Utazás: egyénileg
Szállás: 11 éjszaka helyi 2-3 csillagos szállodában
Ellátás: reggeli
Minimum létszám: 10 fő

 

Bevezető

Kalifornia és a szomszédos államok Nevada és Arizona csodálatos helyszínei egy autós túrának. Változatos tájat kínálnak, nem beszélve a számos lenyűgöző látványosságról. Itt van a mi kedvenc útitervünk, melyen végig kalauzolunk anélkül, hogy korlátokat szabnánk szabadságodnak.

Napról napra

1-4 Nap Los Angeles

Pattanj és repülj Los Angelesbe. A reptéren megkapod a választott autódat és hajts a szállodába. Készülj a város felfedezésére. Los Angeles az álmok, divat és a mozi városa. A város a 21. század Amerikai Városainak kvintesszenciája, olyan attrakciókkal melyek csak Los Angelesben találhatóak. A város felkarol, és elnyel mindent, ami az útjába kerül; a kultúrától kezdve, az embereken át, az ételekig – és sajátjává formálja azt. Los Angeles Amerika álomgyára. Vegyük alapul az amerikai szellemet, hogy minden lehetséges, adjuk hozzá a hitet, hogy az élet olyan, mint egy film, és fűszerezzük sok-sok napsütéssel. Ez Los Angeles. Teljesen mindegy honnan jössz, átutazhatod a fél világot, hogy nyerj egy Oszkárt, Beverly Hills-en lakhatsz vagy nincstelen osztrák falusi emberként az állam kormányzója lehetsz. A második napon részt veszel a “Filmsztárok otthona és Strandok” túrán, melynek keretében nem csak a különleges partszakaszokat, a belvárost és Hollywoodot fogod megismerni, de 45 filmsztár otthonát is láthatod. Pózolhatsz a híres Hollywood feliratnál, de megnézheted a Baywatch helyszínét, vagy a híres izom strandot, illetve a Santa Monica mólót. Ugye mindegyikre emlékszel a filmekből? A harmadik és negyedik napon előtted a lehetőség, hogy megismerd Los Angelest úgy, ahogy te szeretnéd. Chinese Theater, Melrose Ave, Hollywood Memorial Park, Rodeo Drive, the Walk of Fame, Route 66, Beverly Hills, The Grove mall, the Farmer’s Market, Bel Air, mind rád várnak.

4. Nap Este Los Angeles – Las Vegas: 275 miles (450km) 5óra

Az ötös autópálya elvisz Los Angeles városából Barstow-ba, majd a Mojave sivatagon keresztül megérkezel Nevadába, Las Vegasba. Az út tökéletes, de péntek esténként vagy épp ünnepek környékén elég forgalmas, ahogy a Los Angelesiek leruccannak Vegasba hétvégére.

5-7 Nap Las Vegas

Vegas vibráló, lüktető város, a világ legnagyobb felnőtt játszótere. A közösség egy parlagon heverő területen alapította a várost, kifejezetten a háború után szórakozást és szerencsejátékot kereső los angelesi lakosok számára. Vegasban mindent nagynak, vagy inkább óriásinak álmodtak meg építőik. Ilyen a több száz méter magas fekete üveg piramis, vagy az egyiptomi Szfinx méretarányos mása, de New York látképét is megtalálod itt, melyet a Brooklyn híd tesz teljessé. Itt van az Eifel torony (fél)mérethű mása, vagy a közel teljesen arányos Piazza San Marco Velence városából, és egy nagy vulkán, mely minden félórában kitör lángokat lövellve gyomrából. Aki ott jár gyakran felteszi magának a kérdést: “Ez egy város, vagy inkább egy futurisztikus vidámpark egy másik bolygón?” Ha nem lennél fáradt miután mindent meglátogattál, amit Vegas kínál, még mindig felmehetsz az Eifel torony üvegliftjével a kilátóra, ahonnan a lélegzetelállító látványban lesz részed, vagy látogass el a Bellagio galériába ahol világhírű alkotásokat gyűjtöttek össze a világ minden tájáról. Ha pedig az adrenalin szinted tartanád karban, ülj fel a Manhattan hullámvasútra, mely majd 62 méter magas, 44 méteres eséssel és 108 km/h végsebességgel.

7. nap Este Las Vegas – Grand Canyon: 225 miles (375 km) 5 óra

Haladj az 515-ös autópályán délre Boulder City-be, majd a 93-as úton, mely a Hoover Gát tetején vezet keresztül. Később a 66-os úton folytatjuk tovább a vezetést.

8. Nap Grand Canyon

Fedezd fel a kanyon déli részét és készítsd el fényképeidet erről a természeti csodáról. Ne felejts el megállni a híres Skywalk-nál sem. Látogasd meg a Nemzeti Parkot, majd délután folytasd az utad Sedonába.

8-9 Nap Sedona

Fő látványossága a vörös kőképződmény, mely narancsos – vörös színben ragyog a lemenő és felkelő nap fényénél. Spirituális helyszín is egyben, melyet ezrek keresnek fel időről időre. A Sedonában található McDonalds arany ívei nem sárgák, hanem kékeszöldek egyedülállóan a világon. A város ugyanis úgy gondolta, hogy a sárga szín elcsúnyítaná a várost övező vörös sziklákat. A város a McDonalds által felajánlott első színt elfogadta. A Sedona Vortex szintén nagyon híres sokak által látogatott hely. A vortex olyan többletenergiájú helyek a földön, melyről azt feltételezik, hogy segítenek a meditációban, az isten és a lélek kapcsolatának vizsgálatában, valamint a gyógyításban is.

9-10 Nap Grand Canyon – Palm Springs: 400 miles (650 km.) 8 óra

Az út során átkelünk a Colorado folyón, valamint ismét érintjük a 66-os utat. Palm Springsben a világ legnagyobb libegőjével fogunk feljutni a Chino Canyon hegycsúcsára, több mint 2500 méter magasságba.

Tipp: ha marad időd látogass el a Légi Múzeumba, ahol testközelből nézhetsz meg számos második világháborús harci repülőt.

10-11 Nap Palm Springs – San Diego: 130 miles (200 km.) 3 óra

San Diego úgyis ismert, mint “America’s Finest City”. San Diego széles skáláját kínálja a látni és -tennivalóknak. Kalifornia második legnagyobb városa, ahol a mindig kék ég, és izgalmas attrakciók teszik a várost a vakációzok paradicsomává. San Diegot kötelező a tengeren is felfedezni, mint hogy a San Diego ad otthont Amerika Haditengerészetének. Látható többek között a híres USS Midway Repülőgép-hordozó csatahajó is. A hajókirándulás során láthatsz néhány ritka állatfajt, mint a barna pelikán, fókák, vagy a fenséges Kék Heron.

11-12 Nap San Diego – Los Angeles: 125 miles (200 km.) 3 óra

Izgalmas út vár ránk végig az Óceán parton, kedved szerinti megállókkal.

12 Nap Los Angeles

Autó leadás, utazás Európába.

 

Vízum: kék útlevél: magyar állampolgároknak vízum szükséges
Bordó útlevél: ESTA – elektronikus regisztráció szükséges

 

Kérj ajánlatot: info {kukac} tisztaamerika {pont} com

Az ár tartalmazza: 11 éjszaka szállást 2-3 csillagos szállodában reggelivel, autóbérlést kötelező biztosítással (Ford Focus típusú autó vagy megegyező, külön térítés ellenében nyitható tetejű autó, vagy öszkerékmeghajtású kérhető), városnéző túrát Los Anglesben, Los Angeles városában 24 órás városnéző-busz jegyet, Las Vegas 48 órás belépőkártyákat és jegyeket, Libegő jegyet Palm Springsben, Városnéző túrát szárazföldön és vízen San Diegoban.
Az ár nem tartalmazza: A repülőjegy + illeték és adók, utasbiztosítás. vízumügyintézést, a helyszínen fizetendő borravalókat. Az ár az esetlegesen adódó parkolási és útdíjakat valamint az üzemanyag költséget nem tartalmazza.